Manhart Performance е една от тунинг компаниите, които винаги са били свързани с BMW. Студиото от Вупертал този път изумява с нов проект – Manhart RS500.

RS500 е базирано на последното Audi RS5. Заводски то разполага с V6 biturbo двигател, който има 450 к.с. Новият модел е възприет като доста надеждна и способна кола. Недостатъците, които се открояват били емоцията от шофиране и звукът на мотора. На нас не ни се вярва това да е истина, затова ще чакаме да се убедим лично.

Manhart са се съсредоточили точно към споменатите минуси. RS500 е оборудван с нова изпускателна система от неръждаема стомана. Опционално може да бъде и поръчана с catless тръба за още по-силен звук.

С помощта на тунинг модула на Manhart MHtronik ECU автомобилът вади 50 к.с. повече. Така общо мощността нараства до 500 к.с. и 700 Nm. В комбинация с quattro системата в RS5, модифицираната версия ще ви изстреля до 100 км/ч за отрицателно време.

Козметичните промени са изключително минималистични. Те само подчертават острия агресивен дизайн на RS5 и добавят златни акценти. За допълнително подчертаване на спортния характер на RS500 тунинг студиотот е обуло машината с 21-инчови джанти Concave One в матово черно. И за финал е монтирано и KW регулируемо окачване, което спуска автомобила още по-близо до асфалта.