Вече знаем, че от BMW работят върху нова и по-мощна версия на M2. Докато чакаме с притаен дъх наследника на спортното купе, тунерите от Manhart си „поиграха“ с актуалната генерация.

BMW M2 е може би една от най-забавните коли на пазара – лека, пъргава и със задно предаване. А когато световно известно тунинг студио, като Manhart се намеси, нещата стават наистина интересни.

Какво са направили тунерите ? Ами наистина са се поизпотили ! 3-литровият агрегат с 365 к.с. е заменен, отново с 3-литров  двигател от BMW M4. Освен това е монтирана нова по-голяма турбина, по-ефективно охлаждане, както и нова софтуер написан лично от тунерите. Резултата от това са още 199 конски сили или иначе казано това BMW M2, наречено Manhart MH2 630 Nürburgring edition  – , разполага с цели 630 к.с.

За да удържи цялата тази мощ, BMW-то е оборудвано и с модифициран съединител. Стоковата генерация също е заменена, с „custom“ такава от неръждаема стомана. След като пък колата носи в името си названието на една от най-известните автомобилни писти – Nürburgring, обезателно трябва да се държи перфектно, както на права, така и в завоите. За това грижа има новото окачване на KW.

Визията на MH2 също е респектираща. Огромни дифузьори и спойлери, много карбон, както и свръх леки джанти – всичко това е част от модифицираното BMW M2. А пък най-доброто време, което колата е записала на едноименната писта е – 7:35 минути или с цели 23 секунди по-бързо от стандартното BMW.

Видео от обиколката на бруталното Manhart MH2 630 Nürburgring edition на пистата Nürburgring, може да видите ТУК.