Докато феновете на баварската марка очакват с притаен дъх лансирането на наточени версии на M2, като CS или CSL например, някои хора решават да вземат нещата в свои ръце.

Като тунинг компанията Manhart например. Тя пренася 20-годишния си опит в силовото модифициране, за да превърне невинната M2-ка в истински трак звяр, носещ името MH630. От самото заглавие може да се досетите, че колата се задвижва от собствения си 3.0-литров мотор, само че неговата мощност е увеличена от заводските 370 до умопомрачителните 630 PS или просто казано 621 к.с. Въртящият момент от 750 Нм пък изглежда чудовищно за това малко купе.

За да илюстрира всичките тези сухи данни в реалността, Manhart изпращат своето творение М2 MH630 на познатото ни вече място за мерене на автомобилна сила – пистата Нюрбургринг.
Тъй като тестът се провежда в значителен трафик, времето от 7 минути и 35 секунди за най-бързата обиколка не трябва да се приема под особено внимание. Независимо от това, във видеото се забелязва еластичността на модифицирания двигател и лекотата, с която малкото BMW M2 прекосява завоите.