Lotus Exige с 500 к.с. е идеална за писта

Exige

Series 3 Lotus Exige се произвежда от 2012 г. насам и въпреки няколкото подобрения, тя остава един от спортните автомобили с най-добро управление на пазара и е любима на ентусиастите за писта.

През последните години британският производител редовно актуализира Exige и предлага все по-бързи варианти, най-мощният от които доставя 430 к.с. и 440 Nm въртящ момент. Но тези цифри не са достатъчни за този любител на Lotus.

За да създаде най-добрия Exige, този собственик решава да оборудва V6 двигателя от Toyota с компресор Harrop TVS1900. Благодарение на него и изпускателна титаниева система от Ajko от същата компания, отговорна за ауспуха на Pagani Huayra, колата сега доставя 500 к.с. Също така звучи абсолютно чудесно.

Собственикът на колата наскоро се отправи към пистата Franciacorta в скъпата си играчка по време на Time Attack Italia 2018. Пилотът успя да завърти някои много впечатляващи обиколки и развълнува тълпите с вълнуващия саундтрак на автомобила.

Превозните средства на Lotus може да имат лоша репутация по отношение на някои проблеми с надеждността, но няма никакво съмнение, че машините, произведени от Hethel, остават едни от най-добрите в класа си.