Lexus LF-1 Limitless Concept може да дебютира като LQ модел

LQ

Патентна заявка, подадена наскоро в САЩ, показва, че Lexus има нов флагмански модел в разработка. Големият въпрос е, кой е той?

AutoGuide съобщава, че Lexus е кандидатствал за регистрация на табелката LQ за „автомобили и техните конструктивни части“. Сега, ако сте запознати с номенклатурата на марката, буквата L обикновено се прилага към нейните топ модели. Помислете за LS седан, LC купе, LX спорт SUV, и LFA суперавтомобил.

Q, от друга страна, не е буква, която Lexus обикновено използва. Това е стилът на Infiniti. И така, какво можеше да има Lexus за нас?

Най-простият отговор може да бъде „нищо“. Компаниите често регистрират имена, които никога не използват, независимо дали са предназначени за нещо в момента на кандидатстване. Но да предположим, че луксозната дивизия на Toyota всъщност има нещо предвид за табелката.

Най-вероятният сценарий, както отбелязва AG, е нов кросоувър. Моделът ще седи над UX, NX и RX в сегмента на марката. Но LX вече се използва за по-луксозния Land Cruiser и очевидно производителят на автомобили е готов да запази този модел в своите редици, вместо да следва хода на Ford Explorer и Nissan Pathfinder при смяна на купето от по-голяма база до по-лекоавтомобилна конструкция.

Lexus представи такава концепция под формата на LF-1 Limitless на автомобилното изложение в Детройт през януари тази година. Слуховете са, че производствената версия може да дебютира в Токио през следващата година. Когато това стане, не се изненадвайте, ако моделът се казва LQ – въпреки че неговите конкуренти от Infiniti може да имат нещо против.