Lexus IS превърнат в Rat Rod

Знаете, че обичаме да пишем за скандални модификации. Вече сме ви давали като примери това BMW или тази Miata. Е днес в на фокус е един малко по-различен Lexus IS.

Може би един от най-противоречивите стилове в тунинг средите е ръждивият екстериор. Този Lexus IS повдига въпроса в нас, дали на такъв тип автомобил отива такава модификация, но сякаш изглежда добре, по дяволите.

Има няколко начина да постигнем ръждив ефект по ламарините на автомобила. За начало всеки трябва да започне със сваляне на боята и след това да полее обилно със солена вода или бира (кой ще ти я хаби). Същият ефект се получава и с водороден пероксид. След известно време металният панел започва да изглежда стар и видимо занемарен.

Също така се намира и фолио със същия ефект, което създава впечатление за ръжда и по неметални участъци. Например пластмасовите брони на този Lexus IS също са „ръждясали“. Това ни кара да мислим, че собственикът му е използвал въпросното фолио. Бои със същия ефект също има на пазара.

Постигането на този ефект ни се струва доста странно като идея, но има коли, на които седи. Вие преценте, дали отива и на Lexus-а.