E28 BMW 5 Series Rusty Slamminton е колата на дявола

През 2010 г. автомобилният ентусиаст Майк Бъроуз започва един изключителен проект. Той решава да превърне неговото E28 BMW 5-та серия в „rat rod“.

Колата се сдобива с изключително откачен външен вид. По нея има адски много ръжда, снишена е до земята, получила е раздут бодикит и носи името Rusty Slammington. След всичко това 5-тата серия изгаря трагично в гараж и е напълно унищожена. Собственикът обаче не се отказва и я възстановява напълно.

По време на реставрацията, Бъроуз използва повторно много от изгорелите панели, но и доста изгражда наново. Новите части са подложени на специални бани с химикали, така че да се появи ръжда по тях и да съответстват на остарялото състояние на другите. 5-тицата изпъква с огромни раздути калници и множество въздухозаборници. Колата все едно е излязла от филма „Лудия Макс“. Гордо се забелязват и джанти  BBS E57.

Под капака нещата стават страховити. Същият 3.5-литров 6-цилиндров мотор като в Е34 М5 тупти спокойно. Само че обемът му е разширен до 3.7 литра. С фина настройка двигателят вади респектиращите 500 к.с., употребявайки 110-октаново гориво. Звярът е снабден и с „пушрод“ H&R окачване, което прави поведението толкова добро, колкото и ускорява.

В прикаченото видео ще можете да се насладите на визията на Rusty Slammington и чуете уникалния звук изпод капака му. Колата ни пренася години назад и може да не е направена по вашия вкус, но със сигурност заслужава уважение.