Lamborghini Urus се цели към SUV рекорда на Nurburgring

Urus

С време от 3.6 сек. до 100 км/ч. и максимална скорост от 305 км/ч., на новия Lamborghini Urus не му липсва мощ. Но въпреки всичко това, той иска да доминира по още един показател.

Lamborghini вече планира да закара новия си кросоувър Urus на Nurburgring, за да преследва рекорда за най-бърз SUV. Звучи уверено и най-вероятно целта ще бъде постигната.

Сегашният рекорд принадлежи на друг мощен италиански кросоувър – Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio – който даде време от 7:51.7 само преди няколко месеца. Това беше достатъчно, за да победи Porsche Cayenne Turbo S с време от 7:59.74 и 8:14 на Range Rover Sport SVR.

С много по-голямата си мощност, момчетата в Sant’Agata Bolognese очевидно виждат победата в този клас като финално заключение. „Ние ще го направим“, каза главният инженер на компанията Маурицио Реджиани. „Трябва да чакаме по-топъл сезон с хубаво време. Ще се върнем през пролетта“.

„Биковете“ са от малкото производители, които слизат под седем-минутната бариера на Nordschleife със своите производствени автомобили: първо с Aventador SV (6:59,73 през 2015 г.), след това с Huracan Performante (6:52,01 през 2016 г.).