Lamborghini Huracan Sterrato може да влезе в производство

Huracan Sterrato

Lamborghini представи агресивната концепция на Huracan Sterrato миналата седмица и нов доклад показва, че тя може да влезе в производство.

Според Automobile Magazine моделът може да бъде пуснат през 2021 г. като ограничена версия. Плановете не са финализирани, но източниците съобщават, че компанията може да създаде между 500 и 1000 единици. Според съобщенията те ще стартират от около 240 000 евро.

Главният технически директор на Lamborghini не потвърди плановете за производство, но предположи, че са възможни. Както обясни Маурицио Реджиани, „временното бизнес начинание предполага, че можем да построим тази кола с печалба.“

За да се запазят разходите, Реджиани заяви, че компанията може да построи специфични за Sterrato компоненти от специално разработен „лек синтетичен материал“, който може да се изработи от 3D принтери. Това означава, че компанията не би трябвало да похарчи много пари за разработването на модела. Това би било проблем, тъй като бюджетът на Lamborghini е малък.

Sterrato със сигурност ще направи интересно допълнение към гамата на Lamborghini и се смята, че колата може да помогне за продажбите на Huracan, който започва да остарява. Това е важна стъпка, тъй като се очаква наследникът на модела да се появи през 2024 година.

Независимо от това, което се случва, концептът Huracán Sterrato е базиран на Huracán Evo и се отличава с подсилена външност със защитни елементи, алуминиеви странични прагове и раздути калници. Концептът има и LED помощни светлини, допълнителни 47 мм клиренс и 20-инчови колела, които са обути в специални гуми.

Захранването се осигурява от 5,2-литровия атмосферен V10 двигател, който изстрелва 631 к.с. Той е свързан със 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител и стандартна задвижваща система на всички колела.