Lamborghini Huracan Sterrato Concept ще ви отведе отвъд пътя

Huracan Sterrato

Суперавтомобилите могат и трябва да се движат само по идеално гладки пътища. Е, има и изключения. Вземете например Huracan Sterrato, най-новата концепция на Lamborghini, която позволява на шофьорите да стъпят на черни пътища, без да се страхуват да повредят нещо или да заседнат някъде.

Базиран на Huracan Evo, Sterrato (от италиански за „мръсотия”) получава някои от способностите на Urus и разполага с много подобрения, които го правят подготвен за офроуд суперавтомобил. Височината на колата е увеличена с 47 мм, подобрен е и просветът.

Lamborghini разширява стъпката на гумите с 30 мм. Моделъе е оборудван с 20-инчови джанти и специално разработени по-високи гуми, които подобряват сцеплението и абсорбирането на неравностите. Подсилените елементи отдолу под формата на предни и задни кори, прагоеве от алуминий, както и защита по купето, превръщат Huracan в истински офроуд автомобил.

Купето е покрито със специална защита от камъчета около отворите за въздуха и двигателя. Калниците пък са направени от композитни материали като карбон и смола. Ориентирането няма да е трудно предвид допълнителните LED лампи на бронята и LED лентата на тавана.

Интериорът на Huracan Sterrato е обновен с алуминиеви подови панели, карбонови спортни седалки, четириточкови предпазни колани и лека клетка от титан.

Мощността идва от същия 5.2-литров V10 като Huracan Evo, който е с мощност от 631 к.с. Задвижването и завиването на четирите колела, въртящият момент и модифицираното окачване се контролират от Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI), който е настроен специално за шофиране в офроуд и подобрява сцеплението и ускорението, осигурявайки предимство на задната ос.

Дали по този начин Lamborghini не ни казва да очакваме такъв суперавтомобил в бъдеще, може би като наследник на Huracan? На този етап никой не знае, но това не е първият път, когато италианската компания е опитала нещо подобно. През 1973 и 1974 г. тестовият шофьор Боб Уолас модифицира Jarama и Uracco за пустинни условия, като по този начин „съчетава високопроизводителните и офроуд възможностите на Lamborghini“.