Lamborghini Aventador SVJ Roadster беше потвърдено

SVJ Roadster

Само ден след публикуването на снимки, показващи възможна отворена версия на Aventador SVJ, се оказа, че Lamborghini действително ще го създаде.

Auto Guide разкри заповедта от калифорнийската агенция за борба с климатичните промени (CARB), подписана на 23 август, която удостоверява четири нови модела Lamborghini за 2019 година. Това са Lamborghini Aventador S Coupe, Aventador S Roadster, Aventador SVJ Coupe и Aventador SVJ Roadster.

От момента, в който Aventador SVJ се появи на Monterey Car Week, версията без таван изглеждаше много вероятна. В края на краищата, италианската марка създаде Roadster на Aventador SV само преди няколко години, а сега има и Huracan Performante Spyder.

Lamborghini заяви, че ще построи 900 броя от Aventador SVJ. Остава да видим дали SVJ Roadster ще бъде включен в тази цифра.

Какъвто и да е случаят, ние знаем, че Aventador SVJ Roadster ще бъде механично идентичен с побратима си. Следователно, той ще включва 770 к.с., атмосферен 6.5-литров V12, който е комбиниран със 7-степенна скоростна кутия ISR, която изпраща мощност към четирите колела. Спринтът до 100 км/ч. отнема само 2,8 сек.

Подобно на модела с твърд покрив, SVJ Roadster ще използва системата Aerodinamica Lamborghini Attiva, която се появи първо в Huracan Performante, макар и с някои промени поради липсата на фиксиран покрив.

Като се има предвид, че Lamborghini чака една година за премиерата на Huracan Performante Spyder след купето, изглежда вероятно Aventador SVJ Roadster да се появи през втората половина на 2019.