Aventador SVJ

Твърди се, че Lamborghini Aventador SVJ е поставил нов рекорд за заводски автомобили на Nurburgring Nordschleife. Времето е 6 минути и 45 секунди.

Италианската марка е била забелязана да тества най-бързия Aventador на пистата през последните месеци с изричното намерение да постави нов рекорд.

Времето е все още неофициално, тъй като не е потвърдено никъде. Все пак време от 6:45 изглежда постижимо за Aventador SVJ.

Преди няколко години Lamborghini Aventador SV завъртя обиколка за шокиращите 6 минути и 59 секунди. През 2017 г. Lamborghini отново разтърси света, след като Huracan Performante постави време от 6:52.01.

Оттогава насам, Porsche 911 GT2 RS взе нещата в свои ръце с време от 6:47.

Източници твърдят, че Aventador SVJ се задвижва от 6.5-литров V12 атмосферен агрегат, подобно на Aventador S, но суперавтомобилът осигурява повече от 790 к.с. Изглежда сигурно, че Lamborghini ще свали килограми от стандартния модел, за да направи SVJ малко по-бърз.

Това, което знаем със сигурност, е, че SVJ ще изглежда много по-агресивно от всички останали Aventador-и преди него. Всъщност той ще се отличава с нови аеродинамични части, включително преработена предна броня и сплитер, широки странични прагове, специален капак на двигателя, нов заден дифузьор и масивно задно крило за увеличаване на натиска.

Ако колата наистина е поставила нов рекорд, очакваме автомобилът да бъде разкрит съвсем скоро.