Преди няколко седмици научихме, че хардкор версията на италианския суперкар Lamborghini Aventador ще носи трибуквеното заглавие SVJ. Днес вече споделяме повечко информация около новината, тъй като изтече и снимка на това как ще изглежда машината.

Изображението е изпратено от читател на американска автомедия, който е пожелал да остане анонимен, но твърди, че е поръчал роудстър версия от въпросния Aventador който ще му бъде доставен в края на 2019 г.

Неговият дилър е споделил, че моделното заглавие все още не е финализирано, като от компанията се колебаели между SE, GT и Jota, въпреки че на официалната картинка ясно са изрисувани буквите SVJ. Но да оставим темата с името и да наблегнем на визуалните и хардуерните промени по едноименното Lamborghini.

От видеото с камуфлажните снимки се забелязват, разбира се, много доработки по аеродинамиката на колата. В по-агресивната предна част ясно се открояват пораснали въздушни отвори отпред и отстрани, по-нисък сплитер и разбира се доста голямо крило, кацнало на задницата на Lambo-то.

Най-важното сред вече известната информация за колата е, че ще използва системата за завиване на четирите колела на Centenario, активната аеродинамика (Aerodinamica Lamborghini Attiva) на Huracan Performante и окачването на Aventador SV, включително амортисьорите му с електромагнити.
За капак на всичко SVJ ще бъде и по-лека от останалите, което може само да пробужда усмивките на лицата ни.

Що се отнася до мощността, от Lamborghini не издадоха точни цифри за Aventador SVJ, но погъделичкаха интереса ни, като заявиха, че ще успеят да победят V12 съперника си от Ferrari. Това е моделът 812 Superfast и следователно „биковете“ трябва да извадят от своя 6.5 литров атмосферен мотор над 790 к.с., за да надминат вечните си конкуренти от Маранело.
Предполагаме, че за инженерите няма да е проблем да извлекат още 40 к.с. от агрегата, който задвижва Centenario със 770 к.с.