Koenigsegg Agera RS би подхождал най-добре на Дядо Коледа

Agera RS

Забравете за шейната на Дядо Коледа от Dodge Challenger Hellcat, защото ако този снегомобил, базиран на Agera RS наистина съществуваше, веднага щеше да се превърне в най-страхотното нещо, когато става въпрос за шофиране по сняг.

Отговорен за този компютърно създаден шведски хиперкар е дизайнерът Марчело Раели, който публикува своето творение в Instagram със заглавието: „Направих това бързо, за забавление във ваканционния дух… и тогава реших да го ползвам за коледна картичка. Весели празници!“

Знаем, че това е Agera RS поради дизайна на предния спойлер и канардите отстрани, в противен случай бихме се объркали дали става дума за „RS“, „S“ или „R“.

Така хипотетично погледнато, задвижването на веригите ще идва от 5.0-литровия twin turbo V8 на Agera RS, който е с мощност 1160 к.с. и 1280 Nm въртящ момент. Това не е машината с 1 мегават мощност или по-точно 1360 к.с.и 1370 Nm.

Погледнато по този начин, това е много по-яко превозно средство от Hellcat Redeye Sleigh, въпреки че последното съществува в реалния живот.