Kia Ceed GT 2019 ще е забавна за шофиране алтернатива на i30N

Ceed GT

Следвайки изцяло новата Kia Ceed, корейската компания беше хваната да работи по по-мощната GT версия.

По-бързата версия на Kia Ceed се разработва от същия екип, създал Hyundai i30N. Тази разработка ще включва високоскоростни тестове на Nurburgring в опит да даде на новата Ceed GT по-забавен за шофиране характер от предшественика си.

Екипът на Алберт Бирман ще се погрижи новата Ceed GT да предлага подобно поведение с i30 N, но няма да бъде толкова изпипан като братовчед му.

Най-големият въпрос, на който трябва да се отговори, е какъв двигател ще използва новата версия. Като се има предвид желанието на компанията да поддържа разстояние между бързата Kia и по-агресивния Hyundai i30N, корейският хеч най-вероятно ще предложи около 200 к.с. вместо 271 к.с.

Това може да дойде или от понижена версия на турбокомпресорния 2.0 литров бензинов агрегат, открит в Hyundai, или от по-малкия 1.6-литров турбо двигател на компанията. Някои доклади дори предполагат използването на мека хибридна 48-волтова задвижваща система.

Тестовата кола, която виждате в шпионските снимки, може да бъде силно прикрита, но детайлите на спортния корпус, като по-големите алуминиеви джанти, по-дълбоките странични прагове с червени детайли и части от новата броня дават достатъчно яснота. Двойните изпускателни тръби с техните трапецовидни накрайници и покритият спойлер на покрива са допълнително доказателство.

По-мекият характер на Kia Ceed GT ще му позволи да съперничи на други хот хечове в сегмента, включително VW Golf GTI, оставяйки хардкор играчите като Renault Megane RS да се изправят директно с Hyundai i30 N.

Очаквайте новата Kia Ceed GT да бъде разкрита някъде в края на 2018 г. с пускане на пазара за началото на 2019 г.