Kia Ceed 2019 ще представи 3 нови модела, вероятно и SUV

Ceed

Появата на трето поколение Ceed най-накрая премахна апострофа от името му, но това не е единствената голяма промяна в компактното семейство на Kia.

Kомпактният състав на автомобилния производител включва общо пет различни модела. Един от тях очевидно е хечбекът с пет врати, оповестен по-рано тази седмица, който скоро ще бъде последван от комби версия.

Смята се, че ще последва стилна Shooting Brake версия и докато моделът с три врати няма да се върне обратно, GT вариант също е планиран. Хот хечът обаче очевидно няма да бъде „фокусиран“ като Hyundai i30 N, в стремежа си да не породи излишна конкуренция между двата модела.

Петият вариант би могъл да бъде SUV, според маркетинговия вицепрезидент Артър Мартинс, съобщиха от AutoExpress.

„Това е нещо, което поставяме на масата“, отговори Мартинс, когато беше запитан за евентуален SUV на Kia Ceed. „Няма да има три врати с този модел, за да даде шанс да имаме друг тип купе“.

В компактния сегмент изглежда има място за още един SUV вярва Мартинс, а когато той се появи, ще застане под Sportage в състава на Kia.

„Представяме се повече от добре в D-сегмента и SUV – имаме около 7% пазарен дял. Имаме шанс да увеличим обема, но трябва да променим рецептата, трябва да дойдем с друго предложение, нещо по-подходящо „, добави той.

Ако производството на SUV на Kia получи зелена светлина, се очаква това да бъде последният член на семейството на Ceed и според британската публикация той трябва да бъде пуснат след средата на 2019 г.