Kia Ceed 2019 ще получи Fastback версия

Ceed

От известно време знаем, че Kia ще разширява семейството на Ceed, като добави три нови версии, вероятно дори и SUV.

Една от версиите, която е потвърдена, е стилen fastback, който трябва да даде на Ceed значителен тласък в стилно отношение – рецепта, която е доста идентична с тази, използвана от Hyundai, когато те представиха своя нов i30 Fastback.

Първите шпионски изображения на прототипа Ceed Fastback отличават доста неща, въпреки тежкия камуфлаж.

Ако погледнете отблизо i30 Fastback, ще видите, че Hyundai се фокусира върху дизайна отзад, който е по-спортен, отколкото елегантен. При прототипа на Ceed, задният край изглежда малко по-малко екстравагантен, с повече пространство между задния мост и бронята.

Може ли тази нова версия да има нещо общо с Proceed Concept от миналогодишното автомобилно изложение във Франкфурт? Ще разберем когато бъде свален камуфлажът.

Други дизайнерски решения включват спортни странични прагове, фалшиви изпускателни тръби, много агресивните 18-инчови колела и задни светлини, които приличат на тези, които се намират на хечбека, а не BMW-подобните от комбито.

Вътре новата версия на Ceed трябва да бъде идентична с 5-вратия Sportwagon, което означава, че ще има плаващ дисплей за инфоразвлечение, както и функции от висок клас като отопляеми и вентилирани предни седалки, отопляеми задни седалки, двузонов климатроник, безжично зареждане на смартфони и много съвременни системи за помощ на водача.

Що се отнася до гамата от двигатели, тя трябва да отразява тази на основния Ceed, което означава 1.0-литров и 1.4-литров турбо бензинов двигател със 120 к.с. и 140 к.с., плюс 1.6-литров CRDi дизел , със 115 к.с. или 136 к.с.

Дали е възможно, да видим новата Kia Ceed Fastback/Shooting Brake на тазгодишното автомобилно изложение в Париж през октомври, все още не е ясно.