Kia Cee’d 2019 идва в Женева с ново име – ‘Ceed’

Ceed

След широка програма за развитие, Kia най-накрая са готови да представят третото поколение Cee’d.

Показан на официална скица, чиято цел е да обяви присъствието си на автомобилното изложение в Женева на 6 март, компактният хечбек изпуска апострофа от името си и по този начин става Ceed.

Проектиран във Франкфурт, Германия и конструиран за Европа, моделът Kia Ceed 2019 се отличава със стилистика, подобна на Stinger, която е описана като „по-уверена“ от автомобилния производител.

Освен хечбека с пет врати, Kia ще представи и „втори член на семейство Ceed“ в Женева. Мистериозният модел е вероятно вариантът Sportwagon, който ще доведе същите стилове и технологии в по-практичен комби стил.

И двете версии на автомобила се очаква да използват някои от опциите на двигателя, които се намират в Hyundai i30, като 1,4-литрови бензинови двигатели с мощност 118 к.с. и 138 к.с. и 1.6-литров дизелов двигател със 110 к.с.

Предишен доклад посочва, че хибридна версия на автомобила е на път да се появи, която ще му помогне да отговори на взискателните стандарти за емисии.

След премиерата си на Женевското автомобилно изложение, през второто тримесечие на 2018 г. Kia ще стартира поръчките на Ceed за Европа.