Infiniti Q50 2020 ще се вдъхнови от Q Inspiration Concept

Q Inspiration

Тазгодишното автомобилно изложение в Детройт бе доминирано от SUV-ове, но за щастие, ние Infiniti внесе разнообразие със своя зашеметяващ Q Inspiration Concept.

Изпитан като кристална топка, той даде поглед към следващата посока на дизайна на японската марка, Q Inspiration ще се превърне в наследник на Q50. Но какви са реалните шансове концепта на Infiniti да се превърне в производствена версия?

Един от най-впечатляващите аспекти на Q Inspiration беше твърдият, но минималистичен дизайн. Очакваме това да се прехвърли към производствените модели, макар и леко омекотено, което ще доведе до огромно визуално подобрение спрямо сегашния Q50.

Стилът на предницата е доминиран от внушителна решетка, подобна на Mercedes-AMG GT R, тънки LED фарове и насечен преден капак. Отстрани моделът разкрива диагонални линии, в съчетание с хром.

Отзад виждаме силно изразени задни колони, които помагат на автомобила да изглежда по-агресивен начин, сякаш ще ви се нахвърли.

Може би една от най-интригуващите разработки в края на годината е технологията Infiniti VC-T с променлива компресия. С разнообразно съотношение на сгъстяване от 8.0: 1 до 14.0: 1, 2,0-литровият двигател с мощност от 286 к.с.  може бързо да се промени от високо налягане и ниска компресия до ниско налягане, висока компресия за да даде най-доброто от двата свята по отношение на мощност и ефективност.

Сегашният 3.0-литров Twin Turbo от Red Sport 400 може да бъде ползван. Ако е така, той ще остане до голяма степен същия с малки подобрения.

Дали Infiniti ще реши да се премести на новата платформа за QX50 остава да се види. Подобно движение вероятно ще изключи задвижването на задните колела, като мощността ще се доставя на четирите колела чрез нова XTRONIC CVT система.

Q50 се изправя срещу  BMW 3-Series, Audi A4, Mercedes-Benz C-Class, Jaguar XE, Lexus IS, Genesis G70, Alfa Romeo Giulia and Volvo S60.

Ако дизайнът е от значение, този концепт би трябвало да впечатли с представянето си. Що се отнася до продажбите, старите германски традиции няма да направи нещата лесни, с утвърдения си набор от клиенти, които ценят наследството над блясъка.

Какво мислите за този пример за преход от концепт към производство?