Infiniti ще представи Project Black S Prototype в Париж

Project Black S

Infiniti обявиха, че ще разкрият новия Project Black S Prototype на предстоящото Парижко автомобилно изложение с F1 Hybrid технология.

Новият прототип ще следва стъпките на 2017 Project Black S, което означава, че този път ще бъде напълно функциониращ автомобил.

Въз основа на Q60 Red Sport 400, Project Black S използва 3.0-литров VR30 V6 двигател с две турбини и уникална система за възстановяване на енергия. Комбинираната мощност на иновативния задвижващ механизъм ще е 563 к.с. като Project Black S ще ускорява до 100 км/ч. за под 4 секунди.

Новият хибриден двигател е създаден в сътрудничество между Infiniti и екипа на Renault Sport F1, специално предназначен за използване по пътищата. В системата има три генератора, включващи единица, която събира кинетичната енергия от спирачките, а останалите два са монтирани на турбокомпресорите, за да събират топлинна енергия от изгорелите газове.

В допълнение, каросерията разполага с оптимизирана аеродинамика, която също е разработена от екипа на Renault Sport F1, включително задно крило със подобен аеродинамичен профил като колата на F1 отбора за Монца.

„Project Black S използва висока енергийна ефективност и управление за интелигентна енергия и модерно задвижване, вълнуваща динамика за път и писта и е ориентирана към представяне и естетика“, каза Роланд Крюгер, председател и президент на Infiniti. „Съвместното начинание между Infiniti и екипа на Renault Sport Formula One е прототипът Project Black S. Той е тестов проект за нови идеи и технологии, демонстриращи как нашите партньорства в Алианса могат да превърнат нашите амбициозни планове в реалност“.

Най-новото поколение на Infiniti Project Black S ще дебютира на 4 октомври на автомобилното изложение в Париж.