Infiniti Q60 Project Black S Hybrid Coupe се приближава към производство

Q60 Project Black S

Infiniti Q60 Project Black S е в процес на разработка, разкрива ни генералният мениджър на марката за глобалните комуникации, Стефан Вайнман на автомобилното изложение в Женева.

Представен на изложението от миналата година в Женева, Q60 Project Black S беше представен с технология от Formula 1. Въпреки това, с киселия вкус от отменения проект Eau Rouge, който все още е в устата на мнозина, той се смяташе за нищо повече от добра идея.

Вайнман даде отговор какво се случва с Project Black S. Според него развитието продължава.

По-конкретно Вайнман каза, че се работи по създаването на напълно функциониращ прототип. Той не сподели все пак дали превозното средство ще достигне производство.

На базата на Q60 Red Sport 400, оригиналната концепция Project Black S използва същата 3.0-литрова версия на V6 с две турбини с 400 к.с., към който се добави хибридна система, съвместно разработена от екипа на Renault Sport Formula One, за обща мощност от 500 к.с.

Ако Infiniti успее да направи Q60 Project Black S реалност без прекалено много промени, тогава може да даде повод за размисъл на М4 и RS5.