iNEXT – електрически кросоувър от BMW

iNEXT

BMW говори за iNEXT в продължение на години, но вече се знае повече за автомобила. Един от директорите на марката споделя пред Automotive News, че концептът ще е кросоувър, а не седан като Vision Next 100 concept.

BMW разкри iNEXT по-рано този месец и потвърди плановете си да представи концепта по-късно тази година. Той вероятно ще дебютира на автомобилното изложение в Париж през октомври. Изображението предполага, че моделът ще бъде сравнително голям кросоувър с опростена каросерия. Картината също така намекна, че iNEXT ще следва стъпките на концепта i Vision Dynamics и ще разполага с отличителен купол с трапецовидни B-колони.

От компанията не казват нищо друго, освен че iNEXT ще бъде позициониран над iX3, който ще бъде пуснат през 2020 г. Това не е лишено от логика, тъй като компанията вече е обявила iNEXT като „водещ технологичен модел“ и председателят на BMW Харалд Крюгер заяви: „За първи път съчетаваме всички ключови технологии за бъдеща мобилност в едно превозно средство. iNEXT е напълно електрически, напълно свързан и предлага високо автоматизирано управление.“

iNEXT ще влезе в производство през 2021 г. в завода в Динголфинг в Германия. BMW мълчат относно спецификациите, но iNEXT ще стане първият автомобил от марката с „Gen 5“ ниво на управление. Компанията вече е потвърдила, че тези модели ще се предлагат с модулна батерия, която варира от 60 kWh до 120 kWh. Това ще даде възможност на бъдещите електрически автомобили да имат пробег над 700 км. с едно зареждане.