Hyundai Santa Fe 2019 дебютира в Южна Корея

Santa Fe

Следвайки предварителен доклад по-рано този месец, Hyundai представи Santa Fe 2019 в Южна Корея.

Въвеждането на новия модел води до няколко промени в означенията, тъй като 5-местния Santa Fe Sport сега ще се нарича Santa Fe. Сегашният модел с дълга база, три реда седалки, седем пътнически места, наричан Santa Fe, ще бъде преименуван на Santa Fe XL за 2019. Hyundai потвърди също така, че в момента се разработва изцяло новия триредов, 8-местен SUV с изцяло ново име.

Изглеждайки значително по-престижно от предшественика си, преработеният модел има смел дизайн, който наподобява Kona. Предната част на кросоувъра е доминирана от голяма решетка, която е обградена от светодиодни светлини. Премествайки се назад, виждаме плавни повърхности, метални акценти и пластмасови елементи.

Като цяло, моделът е с дължина 4770 мм., широчина 1890 мм. и височина 1680 мм., с междуосие 2765 мм. Това означава, че моделът е по-дълъг със 70 мм. и по-широк с 10 мм., докато междуосието е нараснало с 65 мм.

Благодарение на увеличените размери товарният капацитет SUV-а се увеличава от 585 литра до 625 литра. По подобен начин моделът със седем места може да съхранява 130 литра багаж зад третия ред.

Относно интериора, кабината е съвсем нова и може да бъде оборудвана с цифров инструментален панел, head-up дисплей и автоматичен багажник. Шофьорите ще намерят и високотехнологична инфоразвлекателна система с технология за гласово разпознаване и съвместимост с Apple Car Play.

Ще бъде наличен асортимент от системи за подпомагане на шофьора, които включват избягване на фронтален сблъсък, помощ при смяна на лентата и интелигентен круиз контрол с функция stop and go. Другите функции включват асистент при шофиране по магистрала и система за предупреждение от сблъсък отзад.

В Южна Корея Santa Fe ще се предлага с три различни двигателя. 2.0-литров 4-цилиндров турбо двигател, произвеждащ 235 к.с. и 353 Nm въртящ момент. 2.0-литровият дизелов двигател развива 186 к.с. и 402 Nm въртящ момент, а по-големият 2.2-литров двигател предлага 202 к.с.и 441 Nm.

Всички двигатели са свързани към 8-степенна автоматична трансмисия, която може да се свърже със система за задвижване на всички колела.

Santa Fe е на цена от 26 179 долара, а Hyundai твърди, че вече е получил 14 243 поръчки за новия модел.