Hyundai разработват спортен автомобил, който вероятно ще е хибрид

Hyundai

Спортният N отдел на Hyundai разработва спортен топ модел и според слуховете той може да има хибридно задвижване с много мощ.

Южнокорейският производител за пръв път потвърди, че работи по такъв автомобил през юли 2018 г., но през това време нямаше почти никакви подробности. Наскоро се появи доклад, който разкрива вероятното задвижване на въпросния автомобил.

Британска публикация твърди, че в компанията се водят преговори за възможността моделът да използва 4-цилиндров двигател с турбокомпресор, както и електромотор, осигуряващ допълнителна мощност за задните колела. Ако автомобилът използва мотора на i30 N с мощност от 275 к.с. и електрическото задвижване на Kona Electric, вече говорим за над 500 к.с.

„Топ моделът остава в нашите планове. Той няма да се появи скоро, но знаем, че трябва да го направим. Сега разглеждаме алтернативи за задвижващите агрегати и различни опции за това какъв автомобил да направим и кога”, каза заместник-председателят на Hyundai, отговарящ за мощните превозни средства и моторните спортове Gyoo-Heon Choi.

„Конвенционалното задвижване на четирите колела е опция за автомобила, но това е много стара технология. Предпочитам да мисля за хибридна платформа с предно разположен двигател с монтиран отзад електромотор; това е привлекателна посока за нас”, добави той.

Макар да изглежда вероятно, че топ моделът на Hyundai N ще комбинира хибридно задвижване, остава да се види каква форма ще придобие самата кола. Някои спекулират, че това може да бъде Sportback с четири врати, сходен по размер и форма на Kia Stinger, или традиционната формула за спортен автомобил – купе с две врати.

Независимо от посоката, която Hyundai реши да предприеме, ако марката остане вярна на новата си форма, автомобилът трябва да бъде много интересен.