Hyundai показа подобрени Veloster N и Ioniq

Veloster N

Hyundai представи модифицирани версии на Veloster N и Ioniq Electric.

Създадени, за да се състезават в Optima Batteries’ 2018 Search for the Ultimate Street Car, моделите са създадени по начин, който отразява това, което „типичния ентусиаст“ ще направи с тях.

В случая на Veloster N, моделът има 2.0-литров 4-цилиндров турбо двигател, оборудван с cat-back изпускателна система, вход за студен въздух и по-голям интеркулер. Другите подобрения включват Remus Powerizer (който модифицира картата на двигателя) и Remus Responder, който подобрява реакцията при даване на газ.

Автомобилът е оборудван и с ролкейдж, регулируеми стабилизиращи щанги и спирачна система Wilwood Endurance. Hyundai инсталира и разпънка Pierce Motorsports.

Отпред автомобилът има нов преден сплитер и странични прагове, както и пружини H&R, които намаляват височината на возилото с 30 мм. Моделът е оборудван и с 19-инчови джанти BBS LM-R, които са обвити в гуми Bridgestone Potenza RE-71R.

В кабината имаме модернизирана аудио система и седалки Recaro с 6-точкови колани.

Ioniq Electric е по-интересния от двете, тъй като разполага с модернизиран задвижващ механизъм с по-мощен двигател, идващ от Kona Electric. В резултат на това автомобилът има 201 к.с. и въртящ момент 394 Nm – увеличение от 83 к.с. и 99 Nm. Благодарение на допълнителната мощност, моделът ускорява от 0-100 км/ч. за 8.0 секунди и има максимална скорост от 185 км/ч.

Освен новия електрически мотор, Ioniq е оборудван с диференциал с ограничено приплъзване и спирачна система Wilwood. Други подобрения включват нови пружини, ново охлаждане и 18-инчови Volk Racing джанти с гуми Bridgestone.

Автомобилите ще се състезават в последните две събития Ultimate Street Car и Hyundai казва, че те ще бъдат използвани за „събиране на данни на няколко писти в цялата страна за подпомагане на разработването“. Компанията изучава моделите, за да види как те реагират към подобренията на производителността.