Hyundai обещава невероятен дизайн от бъдещето

Hyundai

Hyundai не иска всичките модели да изглеждат по един и същи начин и се стреми да създава нов дизайн, който дава на всяко превозно средство свой собствен уникален външен вид.

Говорейки пред Automotive News, шефовете за дизайна Люк Донкерволке и Санг-Юп Лий казаха, че Hyundai първоначално са създали семеен облик на марката. Сега е време да се добави малко сексапил и емоция в превозните средства и да се привлекат още клиенти.

Южнокорейският производител представи две смели концепции през последните месеци, за да покаже колко различни могат бъдат бъдещите модели. Първата беше HDC-1 Le-Fil Rouge седан, който дебютира на автомобилното изложение в Женева през март, в спортна форма. Само няколко месеца по-късно Hyundai разкри HDC-2 Grandmaster SUV, който по нищо не се доближава с Le-Fil.

„Вече няма да правим клонинги“ – каза Донкерволке . „Когато видите, че два или три модела изглеждат еднакво, независимо колко добре са създадени, целият интерес се губи.“

Озаглавена „Sensual Sportiness“, новата философия на дизайна ще достигне до всички бъдещи модели на Hyundai. Те ще приемат атлетични форми и в същото време ще бъдат много различни.

Според Донкерволке, всяко превозно средство трябва да включва стилистика, която привлича клиентите си. Например, Sonata и Elantra изглеждат много подобни, но купувачите на Sonata обикновено са много по-стари от тези на Elantra.

„Илюзия в да вярваме, че купувачът на компактни модели има същия вкус като купувача на среден клас седани“, каза той.

Чакаме с нетърпение да видим какво са подготвили Hyundai за бъдещите си модели. Надяваме се тяхната философия да се окаже печеливша и да се наложи като мода в автомобилния свят. Автомобилите клонинги с подобни дизайни вече са навсякъде и гледката е меко казано скучна.