Honda Integra Type R DC5 – още едно бижу от миналото

Integra Type R

Чували ли сте за Acura RSX? Това беше спортно малко купе, което Honda предлагаше преди повече от десетилетие, с агресивно поведение и блестящ външен вид. И в спецификацията Type-S, то носеше наслада.

Известен като Honda Collection Hall, музеят на компанията изкопава от архива си тази прекрасна Integra Type R и я запалва за наше удоволствие в този 3-минутен клип.

Ако си мислите, че Integra и RSX са два различни модела, то сте прави. След две поколения, Acura замества Integra с две врати с RSX и тази с четири врати (няколко години по-късно) с TSX. Но обратно в Япония, моделът, известен вътрешно като DC5, продължава да носи името Honda Integra. Type R версията също остава.

С 217 к.с., JDM Honda Integra Type R е по-мощна от американската Acura RSX Type-S (която разполага само с 210 к.с. Японската версия също е по-лека, като се е лишила от някои екстри. Тя има 6 скорости вместо 5, заедно със седалки Recaro, волан Momo, 4-бутални Brembo спирачки, диференциал с ограничено приплъзване, 17-инчови джанти с гуми Bridgestone Potenza, подобрено окачване и други подобрения.

Всичко това и повече превърнаха Integra Type R в забранен плод за американските ентусиасти. И атмосферния двигател с VTEC технология, ускоряващ до края на обортомера, ще остави новия Civic Type R далеч назад по отношение на радостта от шофирането.