S660

Ако се кефите на японските Kei автомобили, не е възможно да не обичате роудстъра на Honda S660. Трябва да знаете, че Honda планира да предложи ретро бодикит на малкия роудстър от почти две години.

Първо представен в автомобилния салон „Токио 2016“ като S660 Neo Classic Concept, бодикитът се появи на същото място, където беше показан като S660 Neo Classic Prototype.

Сега, Honda най-накрая ще го пусне в производство като S660 Neo Classic, и истината е, че напълно трансформира стандартния S660. Дизайнът на автомобила ще носи носталгия, благодарение на кръглите си фарове и задни светлини, както и на извитите нови брони, калници, решетка и капак. Всички тези части са изработени от стъклопласт (FRP).

Интересното е, че Honda доставя панелите небоядисани, а собствениците ще могад да боядисат колата във всеки един цвят. Не е трудно да се разбере къде Honda намира вдъхновение за S660 Neo Classic, тъй като кръглите фарове напомнят за класическия N600 и по-новия N-One Kei. Може да се каже, че тя изглежда подобно на концепцията Sports Honda, и това не е изненадващо, като се има предвид, че корените на дизайна също са насочени към миналото.

Honda ще започне продажбите на комплекта Neo Classic в Япония на 21 септември, но не очаквайте да е евтин. Той ще струва 1,296,000 йени (приблизително 11,670 долара), което е много, имайки предвид, че трябва да притежавате S660 на първо място – или да си купите такъв. Цената не включва разходите за монтаж и боя.