Honda S660 Modulo X е по-спортна и динамична

S660 Modulo X

Honda представи S660 преди близо три години и компанията вдига залога, като разкри новата S660 Modulo X.

Проектирана, за да привлече ентусиастите, S660 Modulo X предлага асортимент от стилистични и динамични характеристики.

Започвайки с екстериора, моделът е оборудван с агресивна предна броня, която има по-големи въздушни отвори и LED дневни светлини. Спортният стил продължава по-нататък, тъй като роудстърът има черни огледала, уникална задна броня и активен спойлер. Завършването на външните акценти се отличава с червен мек покрив  и 15-/16-инчови алуминиеви джанти с черно покритие.

Стилът продължава в кабината, тъй като шофьорите ще намерят двуцветна кожа и луксозни седалки, както и кожен волан. Дизайнерите също така инсталират ръчна спирачка, също покрита с кожа, бордо акценти по таблото и двуцветни подложки с алуминиево означениеModulo X. Дори и лостът е уникален за модела, тъй като ръчният вариант има титаниева топка, докато CVT автомобилите са оборудвани с кожен лост.

Относно динамиката, инженерите оборудват автомобила със специално окачване, което предлага пет етапа на регулиране на амортисьорите. Honda казва, че това позволява на шофьорите да преживеят „пълното спортно шофиране“.

Освен подобреното окачване, S660 има вентилирани дискове и спортни накладки.

Honda не каза много за двигателя, но колата вероятно има 660-куб. см. 3-цилиндро двигател с турбокомпресор, който развива 63 к.с.  и въртящ момент от 104 Nm.

Моделът X на Honda S660 ще бъде пуснат следващия месец, а цената  ще стартира от 26,100 долара.