Шегите и закачките в автомобилните среди са най-разнообразни и безспирни, като тези срещу собствениците на автомобили с марка Honda почти винаги са свързани с малолитражните двигатели при повечето модели. Най-честата шегичка, която се прокрадва в социалните мрежи е оприличаването на колите с косачки за трева (тъй като марката е сред лидерите в производството и на градиснка техника).

Дали поради тази причина или „просто за спорта“ автомобилният производител представи пред публиката на Фестивала на скоростта в Goodwood най-бързата косачка в света Honda Mean Mower V2, която използва 1.0-литров 4-цилиндров двигател от мотор CBR 1000R Fireblade SP произвеждащ 190 к.с. Доста луд избор, имайки предвид леката конструкция и малките размери на машината.

Видеото от изкачването на хълма в Goodwood е доста впечатляващо. Пилотът на косачката (как само звучи) непрестанно се бори с това да вкара четирите гуми в права линия, а когато успява Honda Mean Mower V2 просто се изтрелва напред, като зад нея отеква страхотния звук на двете спортни гърнета.

Важно е да споменем, че освен бърза косачката е напълно функционална и може да извършва основното си предназначение – да окоси моравата пред къщата ви за части от секундата.

 

Кликнете на снимката със странната кола по-надолу, за да видите как си представя автомобилния спорт през 2088 година транспортния дизайнер Фредерик Льо Шильо.

CyberRace