Honda CyberRace Concept 2088 ще промени представите ви

CyberRace

Дали тази ненормална състезателна кола на Honda ще види някога светлина? Не. Дали състезателна кола, като тази ще бъде реалност в нашия живот? Вероятно не. Независимо от това, Honda CyberRace, създадена от Фредерик Льо Шильо, е невероятна за гледане и предлага свеж поглед на това, което в бъдещето ще се счита за автомобил.

Проектът на Льо Шильо започва с визия на това, как биха изглеждали автомобилите през 2088 година. Той избира Япония за страната, която ще бъде домакин на първото състезание по рода си и си представи, че пистата е построена на десет метра над земята и е между сградите. Също така тя е прозрачна, което означава, че хората на земята ще могат да гледат колите над тях.

Що се отнася до самата CyberRace, първото нещо, което ще забележите, е, че има шест колела, а те дори изглеждат квадратни. Но те са всъщност кръгли и са скрити зад квадратни калници и капаци.

Тъй като това е годината 2088, очевидно няма нужда от шофьор. Следователно профилът на CyberRace е изключително нисък и в центъра на автомобила е мястото, където ще бъде задвижването, което прилича повече на компютър, отколкото на нещо от наши дни. Очевидно е, че тя е изцяло електрическа и ще доставя огромно количество въртящ момент и конски сили.

Масивен преден сплитер и аеродинамично шаси ще помагат на CyberRace да се залепи за пистата. Все пак бихме искали да видим пилоти зад волана на състезателните автомобили колкото се може по-дълго, но автономните машини може скоро да ги изместят. Ако стане това, поне се надяваме автомобилите да изглеждат по този начин.