Hennessey Venom F5 ще докара 1600 кончета в Женева

Venom F5

Hennessey Special Vehicles искат да бъдат там, където са големите момчета, като  Bugatti Chiron и Koenigsegg Regera, и те имат перфектното оръжие, което да ви привлече вниманието: Venom F5.

Разкрита миналата година на SEMA, хипколата ще се появи на автомобилното изложение в Женева за европейската си премиера. Тя ще бъде изложена в швейцарския град от 6 март до края на събитието на 18 март.

И така, какво е толкова специалното в Hennessey Venom F5? Това е неговата способност да премине бариерата от 300 мили/ч (483 км/ч). Според Джон Хенеси трябва да се пита не „дали„, а „кога„.

За да постигнат целта си, Hennessey Special Vehicles, заедно с партньорите си от Shell и Pennzoil, се увериха, че колата има възможно най-ниско съпротивление и че шасито и панелите могат да се справят с невероятната скорост. Трябва да се спомене и новият twin-turbo V8 двигател, който доставя невероятните 1600 конски сили, и след  фина настройка, проектът бе завършен.

Официално на Hennessey Venom F5 му трябват по-малко от 10 секунди, за да достигне до 300 км/ч. от място и под 30 секунди, преди да удари 400 км/ч. Пределната максимална скорост е 484 км/ч.

Както се очакваше, това може да се превърне в най-бързият в серийно производство автомобил в света, като Hennessey ще направи само 24 броя. 10 от тях вече са били договорени, въпреки че струват повече от 1,6 милиона долара (1,3 милиона евро) в САЩ.