Люис Хамилтън спечели квалификацията за Гран При на САЩ

Люис Хамилтън успя да спечели 72-рия си полпозишън в квалификацията за Гран При на САЩ.

Пилотът на Mercedes бе най-бърз и в трите сегмента като накрая завърши с преднина от 0.239 секунди пред Себастиан Фетел с Ferrari. Времето на британеца можеше и да е по-добро, но след грешка в третия сектор на втория му опит, той остана с време от 1м.33.108 секунди. от първия опит.

Фетел се движеше четвърти, но направи изключително второ каране в третата част и прескочи втория Mercedes на Валтери Ботас. Той от своя страна също имаше затруднения с трети сектор и изгуби време.

Даниел Рикардо от Red Bull се нареди на 4-то място. Той постигна време от 1м.33.577 секунди. Абсолютно идентично време имаше и Кими Районен с другото Ferrari. Финландецът остана по-назад, защото записа обиколката си след пилота на Red Bull.

Макс Верстапен, който има наказание от 15 места, даде 6-то време с гуми суперсофт, докато всички останали пилоти от топ 10 бяха с ултрасофт. Естебан Окон се нареди 7-ми. След него бяха Карлос Сайнц, Фернандо Алонсо и Серхио Перес.

Фелипе Маса беше елиминиран във втората квалификация и остана 11-ти. Зад него бяха пилотът на Toro Rosso Данийл Квият и Стофъл Вандоорн, който ще търпи накзание от 5 места заради подобрения по двигателя. След тях бяха Ромен Грожан, Нико Хюлкенберг и Маркус Ериксон – първият, отпаднал след Q1. По-назад останаха Ланс Строл с другия Williams и дебютантът на Toro Rosso – Брендън Хартли. Той успя да прескочи Паскал Верлайн със Sauber и Кевин Магнусен с Haas.