Въпреки че преди три години Jeep представиха концепт на Wrangler с чудовищния V8 двигател с компресор и 707 коня, компанията обяви, че няма да бъде продадена нито една бройка от този модел, нито пък от новия Gladiator със същия агрегат. Причината е, че автомобилът би станал прекалено опасен с него.

Шефът на Jeep за Северна Америка – Тим Кунискис се срещна с журналисти миналата седмица, за да обясни причините за отказа да бъде лансиран Jeep Wrangler Trailcat.

„Всички питат дали пасва двигателят в купето на моделите. Пасва. Пасва като ръкавица. И проблемът е точно това – около него в коша не остава абсолютно никакво свободно място, което да абсорбира енергията при евентуален удар в предницата.“

„Няма проблем да го монтираме вътре. Ще покрием и нормите за разход и вредни емисии. Но колата никога няма да премине краш тестовете и това е проблемът“ – заяви шефът на бранда.

Според него всеки седнал в Jeep Wrangler със 707 к.с. Hellcat е вече подписал смъртната си присъда. Той добавя също, че никой от феновете не трябва да очаква скоро да се появи двувратата пикап версия на Gladiator. Компанията ще оцени интереса на ентусиастите, но на този етап търсенето на пазара не би оправдало производството на този тип купе.

Въпреки лошата вест, сме сигурни, че ако наистина много искате да пробвате късмета си в купето на култовия офроудър с бруталния V8 двигател със 707 к.с. решението за това е тунинг център. Dakota Customs вече заявиха, че биха изпълнили желанието ви.

Вижте също ревюто ни за новия Jeep Wrangler 2019 (кликнете на снимката)