Jeep прикова погледите на скорошното Moab Easter Safari благодарение на редица атрактивни концепти, създадени специално за офроуд. Може би най-добрият и най-ексцентричният е този Jeep M-715 Five-Quarter.

Дизайнерите на машината започват с оригинален M-715 от 1968 г. и го оборудват с 6.2-литровия V8 на компанията, който доставя главозамайващите 707 к.с. Екипът на The Fast Lane Truck показа, че с този задвижващ механизъм офроудърът е изключително забавен за шофиране, но това изобщо не е единствената впечатляваща характеристика в него.

При създаването на този откачен Jeep, по-голямата част от оригиналните метални компоненти е заменена с части от въглеродни влакна. Отзад е поставен 6-футов алуминиев товарен отсег. Освен това, автомобилът се сдобива с мек сгъващ се таван, модифицирани стоманени брони от Jeep Gladiator Rubicon и нови светлини отпред и отзад.

Jeep се заиграва и с шасито на пикапа и заменя листовите пружини с койлоувъри. Освен това, предният мост е Dynatrac Pro-rock 60, като той е преместен с 5 сантиметра напред, а задният е Dynatrac Pro-rock 80. 20-инчовите колела и 40-инчовите гуми допълват величествената стойка на M-715. В скрито отделение под товарното отделение ще намерите осем стъклени чаши и бутилка скоч, която, разбира се, трябва да се отвори след като стигнете крайната дестинация.

Колкото и внушителни да са 707 к.с., силно модифицираният M-715 Five-Quarter едва ли някога ще стигне до поточната линия. Жалко, но все пак очаквано.