Mazda MX-5 Miata е най-продавания роудстър в света и откачените модификации по модела не спират. Независимо колко усилия полагат някои, за да увеличат мощта под капака си, трудно биха догонили този екземпляр. Той идва с двигател на…. Hellcat.

Да, точно така, 6.2-литровият V8 с компресор, който се намира в Challenger и Charger, разполага със 707 конски сили и е натъпкан в малкото купе. Това му дава съотношение мощност/тегло по-добро от някои суперкари.

Екипът зад проекта успява да преодолее всички препятствия по натъпкването на огромния агрегат в малката Miata. Окончателното приключване на проекта бе отпразнувано с шоу пред тълпа от хора. Като се има предвид, че проектът е завършен преди около седмица, смятаме, че този видеоклип, демонстриращ възможностите на откачената машина е на няколко дни.

Автомобилът все още няма преден капак, който да прикрие присаденото сърце. Надяваме се, че момчетата ще скрият модификациите, превръщайки Miata-та в чудесен слийпър за драг. Може дори да го изправят срещу стоков Dodge Challenger Hellcat. Това би било доста любопитно.