nismo

Четейки заглавието сигурно се питате „Какво пък толкова, това нищо не значи!“. Напротив… значи много неща. И най-важното е, че има голяма вероятност японците от спортния бранд на Nissan да подготвят големия удар срещу току що поставения рекорд от върлия враг – Porsche 911 GT2 RS.

Преди броени седмици 911-ката втрещи света като пресече финала на Нордшлайфе за 6:47 мин., с което на практика хвърли атомна бомба в щаба на Nissan. Не се и съмняваме, че ответният удар от японската страна е въпрос на време, а гледайки шпионските снимки е напълно възможно моментът да е настъпил.


От кадрите не се виждат драстични промени по визията на колата, така че е рано да говорим за фейслифт на модела. Същевременно GT-R Nismo е кола, чието ДНК има специална връзка с пистата и е възможно това да са поредните рутинни тестове в разработката на бъдещите версии.

Едно обаче е ясно със сигурност. Видим ли Годзила да раздава газ на трасето, известно като мерило за скорост и мощност, трябва да сме подготвени за нови рекорди и разплакана конкуренция. Обещаваме да разгласим новината при евентуален разбит рекорд.

Междувременно вие можете да споделите в коментарите кой e вашият фаворит между тези два спринтьора (GT-R Nismo и Porsche 911 GT2 RS).