Gemballa GT Concept е следващата ракета на германците

Gemballa

Последният проект на Gemballa ще бъде показан отново на автомобилното шоу SEMA.

Проектът на германците е стартирал като Porsche 911 turbo, но след претърпени модификации то вече е звяр с 828 к.с. и се нарича Gemballa GT Concept. Всеки модел, претърпял промяната ще получи широк карбонов бодикит с огромни калници, както и сплитери отпред и отзад. Голямо задно крило се извисява над задните гуми, за да увеличава натиска, така необходим при тази свръхмощност.

3.8-литровият 6-цилиндров боскер с два турбокомпресора също е претърпял сериозна намеса. Новите части са всмукателен колектор, клапани, турбокомпресори и дроселова клапа. Цилиндровите глави са преработени.

Резултатът от усилията на Gemballa е впечатляващ. Мощността е увеличена до 828 к.с. и 950 Nm. Това позволява изстрелване до 100 км/ч. за 2.38 секунди. Максималната скорост пък е 360 км/ч.

Въпреки „Concept“ да присъства в името на машината, от тунинг студиото ще построят модела на всеки с достатъчно пари и желание. След като получат Porsche донора, германците ще таксуват всяка модификация както следва: $ 29,697 за екстериорния пакет, $ 8,330 за масивните 21-инчови колела и $ 58,000 за подобренията по двигателя. За пълния комплект ще са нужни над $ 100,000.

Междувременно можете да видите и това агресивно 911 GT2 с 1000 к.с. и широк бодикит.