porsche 911 gt2

С бюджет от 300 000 долара бихте могли да избирате покупка на расов суперкар като McLaren 650S Spyder или алтернативата му на Ferrari, но няма как да не признаем, че това Porsche 911 GT2 от 2002г. е достойно за място в гаража ви толкова, колкото и първите две изборени.

Обявеното за продажба GT2 от дилърството McLaren Scottsdale е претърпяло значителна доза модификации, които го превръщат в несравнимо с никое друго Porsche от модела. Формите му са толкова пищни, че Gemballa би изглеждала като базова малолитражка до него – погледнете само какъв въздухозаборник има на покрива, може да погълне щъркел.

gt2-911
Екстериорът включва още много промени по предния и задния край на колата, огромно… наистина огромно задно крило, обичайните лети джанти и отвори за въздух през няколко сантиметра. Не се знае кой е работил по тунинговането на немския автомобил, но дилърите споделиха, че около 700 000 долара е струвала дорaботката, като голяма част от инвестицията е намерила място под задния капак.

Шест цилиндровият мотор с две турбини на Porsche 911 GT2 сега достига максималната мощност от над 1000 к.с. – почти двойно на стандартната заводска и напълно достатъчна, за да издуха фабричен McLaren 650S.

300 000 долара е сумата, за която това 911 GT2 може да стане ваше. Звучи като добра сделка, имайки предвид доработките по колата и изхарчените за това средства.