G-Power изстреля Mercedes-AMG E63 S до 789 к.с.

E63 S

По-рано тази година Brabus пусна комплект, който засили Mercedes-AMG E63 S до почти хиперкар ниво на производителност.

Отговорът на G-Power е подобен ъпгрейд, който решава „енергийния дефицит“ на E63 S: можете ли да си представите, че трябва да живеете с „само“ с 603 к.с. и 850 Nm? Шегата настрана, но на тунера му трябваше малко, за да достигне нивото на Brabus.

Това се дължи на факта, че вече се предлага сериозен кит за 4-литровия V8 двигател на Mercedes-AMG. Започнал в C63 S през октомври, той увеличава мощността със 185 к.с. и 150 Nm до впечатляващите 789 к.с. и 1000 Nm въртящ момент.

Напомпаният E63 S ще се изстреля до 100 км/ч. от застой само за 3,1 секунди, преди да достигне максимална скорост от над 300 км/ч. За да постигне тези значителни резултати, G-Power модифицира хардуера и софтуера на двигателя. Отговорност за електронната настройка поема софтуерът V3, който променя ECU-то, като същевременно оставя функциите за защита на двигателя и възможностите за диагностика незасегнати.

Ключовият ъпгрейд по хардуера е модификацията на турбокомпресорите. В резултат на това, G-Power твърди, че те „идват с несравнимо по-добри характеристики в сравнение със серийните компоненти.” Другите промени се състоят в добавянето на изпускателна система от неръждаема стомана.

Можете да видите тунингования Merc в клипа по-долу. Ще имате възможност и да се насладите на комплект 21-инчови джанти Hurricane RR с черно диамантено покритие. Във всички останали аспекти, E63 S изглежда доста стоков и се отличава само с незначителни промени като черните рамки на прозорците, капачките на огледалата и спойлера на багажника, както и черните емблеми.

https://www.youtube.com/watch?v=WP5pI_n1qQg