Ford Puma се завръща като малък кросоувър

Ford Puma

Новият малък кросоувър на Ford ще се казва Puma. Така след 17-годишна пауза името на едновремешното спортно купе отново се завръща.

За разлика от предишната Ford Puma, която беше малко купе, предлагано между 1997 и 2002 г., новият модел ще е „SUV-вдъхновен кросоувър“ с акцент върху гъвкавостта. Автомобилният производител твърди, че има “най-добрите в класа си капацитет и гъвкавост на пространството”, както и обем на багажника от 456 литра.

Показан за пръв път, кросоувърът, базиран на Fiesta, се отличава с високо поставени фарове, интересна форма и високо окачване. Ford явно се стреми към градски кросоувър, тъй като не се вижда пластмасова облицовка. Според съобщенията новият Ford Puma ще бъде пуснат на пазара заедно със съществуващия EcoSport като по-спортна алтернатива, а не непряк наследник.

Новата Puma 2020 ще използва лек хибриден задвижващ механизъм, комбинирайки 1.0-литровия 3-цилиндров EcoBoost бензинов двигател с 48-волтов интегриран стартер / генератор, осигуряващи общо 153 к.с.

Ford ще започне производството на новия модел в завода в Крайова, Румъния през следващите месеци. От 2008 г. насам съоръжението получи инвестиции в размер на почти 1,5 млрд. евро. Продажбите на автомобила ще започнат в края на годината, като Ford вероятно ще разкрие модела изцяло през лятото.