Новият SUV на Ford, базиран на Fiesta, може да се казва Puma

Puma

От известно време Ford подготвят мистериозен нов SUV за Европа.

Всичко, което знаехме, беше, че той се основава на най-новата Fiesta и ще се появи на европейските пазари през 2020 година. Сега се появи нова информация за В-сегмент SUV-а, благодарение на нов доклад от Automotive News Europe, който хвърля повече светлина върху проекта.

Позовавайки се на френската анализаторска фирма Inovev, докладът твърди, че малкият SUV ще бъде построен в завода на Ford в Крайова, Румъния, и може да се казва Puma. Миналата година Ford подаде молба за няколко търговски марки за имената на Puma в Австралия и Нова Зеландия. В Европа Ford продаваше малкото купе Puma (също базирано на Fiesta) между 1997 и 2002 година.

Според същия източник новият SUV ще дебютира на автомобилното изложение във Франкфурт през септември като ще замести EcoSport. Тъй като EcoSport, който в момента се продава на европейските пазари, е построен в завода в Крайова, всичко изглежда достоверно.

Европейската Puma ще бъде отделен модел от по-малкия Bronco, който ще бъде пуснат в САЩ през следващите години. Въпреки това здравият компактен SUV може да дойде в Европа по-късно като съперник на Jeep Renegade. Ford обяви, че по-високите автомобили ще бъдат от основно значение за плановете за преструктуриране в Европа, тъй като компанията се стреми към постоянна рентабилност в региона.

„Кросоувърите и SUV-овете са област, към която потребителите се движат и ние ще продължим да растем и да развиваме този бизнес“, заяви Стив Армстронг, главен изпълнителен директор на Ford of Europe по-рано този месец, когато компанията обяви последния си план за преструктуриране в Европа. Ford ще се съсредоточи върху SUV-ове и търговски превозни средства в Европа и ще напусне сегмента на семейните ванове.