Ford Mustang GT500 ще има 720 к.с.

GT500

Предполагахме, че най-новото поколение Ford Mustang GT500 ще бъде абсолютно животно, но информацията беше недостатъчна. Сега, благодарение на изтичане на данни, разкрити от Mustang6g, се разбра повече за предстоящия модел.

Данните са представени с условияето, че документите може да не са напълно автентични.

В доклада се посочва, че Mustang GT500 ще използва 5.2-литров V8 двигател с компресор, както се очаква. Благодарение на магията на Ford Performance, този агрегат ще достави  720 к.с. и въртящ момент от 881 Nm при 7500 об/мин. Документът не казва каква скоростна кутия ще използва автомобилът, но потвърждава, че всичко ще бъде насочено към задните колела.

Посочва се, че колата ще достига максимална скорост от 305 км/ч. и ще бъде снабдена със задвижващ вал от карбон. Тези подробности звучат много обещаващи. За съжаление има една голяма пречка.

Документът твърди, че Mustang GT500 ще има тегло от 1916 кг. Той е приблизително 200 кг по-тежък от GT350 и почти толкова, колкото и Dodge Challenger SRT Hellcat.

Преди време се появи шпионско видео на Mustang GT500, разкривайки прототип, оборудван с автоматична трансмисия. Най-вероятната опция е 10-степенната кутия на Ford и GM, която вече се използва в Chevrolet Camaro ZL1. Като алтернатива, някои твърдят, че може да се използва спортна кутия с двоен съединител, подобна на 7-степенната във Ford GT.