Ford Focus ST 2019 бе забелязан без камуфлаж

Focus ST

Миналия месец хвърлихме поглед към предстоящия Ford Focus ST по време на тестове в Германия и моделът беше с прикрит външен вид.

Сега обаче виждаме по възможно най-добрия начин хот хеча на Ford, тъй като друг прототип е заснет напълно разсъблечен в САЩ. Остава въпроса защо Ford изпитва Focus ST в САЩ, когато производителят заяви ясно, че единственият лек автомобил от следващо поколение, който ще се продава там ще бъде Mustang?

Имаше планове и за Focus Active, но те бяха отменени поради тарифни ограничения.

Прототипът сваля всякакво прикритие и гордо носи ST емблемата на предната решетка, която има типична мрежа и е дублирана от втори отвор под нея. Това е така, защото 2.3-литровият 4-цилиндров EcoBoost двигател се нуждае от въздух, за да се охлади.

Предната броня има черни елементи около решетката и фаровете за мъгла, но отвъд тези промени изглежда почти същата като бронята на Focus ST-Line.

Алуминиевите ST джанти изглеждат подобно на тези, което сме виждали, но те разполагат със седем спици вместо пет. Що се отнася до задния край, той разкрива спортния характер на модела, благодарение на двете изпускателни тръби, монтирани от двете страни на дифузора. Всичко останало изглежда почти стандартно.

В кабината ще се предлагат спортни седалки с контрастни шевове и ST лога, плосък волан и ревизиран инструментален клъстер с нови уреди и червени бутони.

2019 Focus ST ще замени 2.0-литровия турбо 4-цилиндров агрегат от предишния модел с 2.3-литровия EcoBoost, който се намира в настоящите Focus RS и Mustang EcoBoost, но с различни настройки.

Във Focus ST новият двигател ще трябва да доставя повече от 250 к.с. като в предишния модел. Въпреки това едва ли ще надхвърли 300 к.с., застрашавайки Focus RS.