Ford Focus ST с 1.5-литров турбо мотор и 270 к.с.

Focus

Ford работи по последните щрихи на четвъртото поколение Focus. То се очаква да дебютира в началото на следващата година.

Новият Focus бе издебнат да върти обиколки на Nurburgring, но за съжаление нищо по него не може да бъде разкрито. Цялата маскировка не позволява да се разбере що за модел тестват от Ford, но може би става въпрос за ST.

Някои промени в дизайна на концепта спрямо предни тествани автомобили подсказват спортния характер. Променена по-спортна предна броня, спойлер на тавана, двоен ауспух и 5-спицови алуминиеви джанти предполага ST модификация.

Според някои предположения, новият Focus ще се откаже от 2.0-литровия си двигател. 1.5-литров турбо агрегат ще бъде предпочетен за 4-тото поколение, който е способен на 275 к.с.

На този етап все още не е ясно каква ще е съдбата и на 2.0-литровия дизелов мотор. Той е доста разпространен в Европа. Ако не бъде свален от производство, той ще получи нови софтуерни промени и части, за да изпълни регулациите за CO2 вредни емисии.

Отделно от ST модификацията, новият Focus ще бъде предлаган с голям брой 3- и 4-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели. Електрификацията няма как да пропусне и този модел. Очаква се plug-in хибрид, както и вариант с нула вредни емисии.