Ford Focus Sedan 2019 също бе сниман на тестове

Focus

Хечбекът на Ford Focus беше забелязан наскоро, а сега виждаме по-добър поглед към предстоящия седан.

Уловен на тестове в уникално фолио, вдъхновено от комикси, преработеният модел има еволюирала предна броня с по-голяма решетка и нови фарове. Моделът също така има триъгълни фарове за мъгла и отличителен по-нисък входящ въздушен отвор.

Докато стилистиката на настоящия Focus не беше вдъхновяваща, преработеният модел е значително по-стилен, тъй като се отличава с полегато предно стъкло, ясно изразени колони и по-спортна линия на покрива. Говорейки за последното, прозорците от третия ред са елиминирани и това дава на седана премиум вид.

Отзад, Focus седан има по-дълъг багажник и нови задни светлини. Можем да видим и по-широка трета стоп светлина и ъглови рефлектори.

Focus ще бъде представен следващия месец и се очаква да се предлага с асортимент от двигатели с 3 и 4 цилиндъра с турбо. Можем да очакваме и модели, включващи ST с около 275 к.с. и RS, който може да има приблизително 400 к.с. Слуховете също така предполагат, че plug-in хибридни и електрически версии са в разработка.

Моделът ще се предлага в три различни варианта на каросерията, включително седан, хечбек и комби. Също така можем да очакваме различни интерпретации, вариращи от кросоувър вдъхновен от Active до луксозния Vignale.

Преработеният Focus ще започне да се произвежда през втората половина на 2019 г., а повечето северноамерикански модели ще бъдат построени в Китай.