Новият Ford Focus се очаква през април

Четвъртото поколение Ford Focus е почти готово, но производителят няма да го покаже на автомобилното изложение в Женева през 2018 г., което започва в началото на март.

Всъщност, Ford ще разкрият своя нов компактен модел през април, съобщава AutoNews, цитирайки говорител с познания по въпроса.

С изцяло нов дизайн, повлиян от най-новата Fiesta, Ford Focus 2019 се очаква да дебютира като хечбек с пет врати, като комби версията вероятно ще пристигне по-късно тази година. Седанът, високият Active и ST хот хечът трябва да ги последват след това. Диапазонът в крайна сметка ще бъде завършен с нов RS, но не по-рано от 2-3 години.

Моделът ще бъде разделен на три различни нива, включително версиите ST-Line и Vignale. Изборът от бензинови двигатели EcoBoost, като например 1.0-литровите, 1.5-литровите и 2.0-литровите агрегати, заедно с два дизела, ще се предлагат на пазара. Ford може да добави електрифициран вариант, но това остава за бъдещето.

Онези, които не се интересуват от ръчната скоростна кутия, ще получат автоматична такава с двоен съединител като допълнително оборудване. Говорейки за „екстри“, система за задвижване на четирите колела от Focus RS може да намери своя път във Focus Active.

Ford няма да пропусне автомобилното изложение в Женева през 2018 г., защото те ще представят  Ka + supermini, към която трябва да се присъедини актуализиран Edge. Кросоувърът от среден клас, получил преди няколко седмици ST версия, също може да пристигне с три реда седалки, подобно на седемместния Edge, който вече е наличен в Китай.