По-късно през годината в Европа ще имаме шанса да се насладим на новия Ford Explorer. Огромният SUV ще се предлага единствено с Plug-In Hybrid система.

Ford Explorer ще се задвижва от 3-литров EcoBoost агрегат с мощност от 345 конски сили, други 99к.с. ще бъдат на разположение благодарение на електрически мотор. Общата мощност от внушителните 444 конски сили и максимален въртящ момент от 840Nm. ще стигат до четирите колела на SUV-а посредством 10-степенна автоматична скоростна кутия.

В градски условия Ford Explorer ще може да изминaва 40 километра изцяло на електричество благодарение на 13.1 kWh литиево-йонна батерия.

Тя ще се презарежда посредством регенериращата спирачна система или традиционно чрез кабел, чиито вход е позициониран на десния преден калник. Ford Explorer впечатлява и с многобройните си режими на шофиране – Normal, Sport, Trail, Slippery, Tow/Haul, Eco, Deep, Snow и Sand.

С дължината си от над 5 метра, ширина от 2 метра и височина почти 2 метра Explorer може да превозва до 7 пътника (6+1). При свалени седалки на задните два реда SUV-а разполага с товарен обем от 2274 литра.

Все още от Ford на са обявили цени за Explorer Plug-In Hybrid.