Ferrari SP38 Deborah дами и господа!

SP38 Deborah

Единичният прототип Ferrari SP38 Deborah бе представен във Вила д’Есте на брега на езерото Комо в Италия.

Представен онлайн преди няколко дни, SP38 идва от отдела за специални проекти на марката и се основава на 488 GTB. Не се знае цената му, но със сигурност е няколко милиона.

Преди публичния си дебют в Италия, колата беше просто известна като SP38. Оттогава обаче научихме, че това е SP38 Deborah заради лъскавата червена боя, наречена Deborah Red.

Ретро и модерните линии се срещат в съвършена хармония

Външният дизайн на SP38 Deborah е това, което прави колата да изпъква. Предната част се характеризира с ниска и заострена броня, която изглежда малко подобна на ограничената версия на Ferrari J50.

Линията на покрива на 488 GTB също е по-агресивна с променените странични прозорци и три големо прореза на капака на двигателя.

Видеоклип по-долу ни позволяват да видим интериора на автомобила, който разполага с редица отличителни характеристики, включително червена тапицерия на волана и контрастни шевове на седалките. Освен това кабината е същата като тази в 488.

Същото важи и за задвижващия механизъм, който, както при 488 GTB, е 3.9-литров V8 с две турбини и 670 к.с., изпращани към задните колела чрез 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител и електронен диференциал.

С такова уникално купе, не можете да не се съгласите, че Ferrari са се справили чудесно със задачата, правейки тази единична бройка. Надяваме се да продължават в същия дух.