Ferrari SP38 е уникален единичен модел

SP38 Deborah

Посрещнете Ferrari SP38, най-новата разработка от отдела за специални проекти на марката. Базиран на 488 GTB, той ще бъде доставен на щастлив собственик във Вила д’Есте на 26 май.

Както веднага ще забележите, купето на SP38 е абсолютно поръчково и драматично се различава от 488. Всъщност екстериорният дизайн на суперавтомобила е толкова радикален, че изглежда по-скоро като концептуална кола, отколкото модел за пътя.

Отпред, SP38 включва малки, хоризонтални фарове, които допълват агресивната предна броня с компоненти от въглеродни влакна. Страничната част на автомобила включва агресивни прагове, остра линия на покрива и малки странични прозорци. Джантите в сребристо с форма на звезда допълват стайлинга отвън.

Освен скандалната предница и прагове, задната част впечатлява най-силно. Най-забележителното е, че традиционното задно стъкло е заменено от силно насечен капак. Освен това задните светлини са скрити в затъмнена решетка и два ауспуха излизат от центъра на бронята.

Няма снимки на интериора, но сме сигурни, че и той е безупречен.

Остава да видим дали ще има механични промени под новата кожа. Ако не, SP38 ще разполага с двигател от 3,9 литра V8, като 488 GTB с 661 к.с. Не бихме се изненадали, ако двигателят е от Pista спецификацията със своите 710 к.с., колкото и при състезателното 488.

Повече подробности за модела ще научим при неговата глобална премиера в Италия този уикенд.